csupakreatív

csupakreatív

Ásványmánia

2017. április 06. - CsupaKreatív

Ez a blogbejegyzés most nem egy kreatív technikáról szól majd. Ha a boltomban vagy a facebook oldalamon jártatok már, bizonyára láttátok, hogy sok ásvány ékszert (elsősorban karkötőt) készítek. Az ásványgyöngyök számomra sokkal többet jelentenek puszta ékszereknél. Mielőtt bárki szentimentálisnak, elvontnak vagy bármi másnak gondolna, le kell szögezzem, hogy én is afféle "csak az igaz, ami kézzel fogható és megmagyarázható" típus voltam. Aztán az úgy szokott lenni, hogy jön egy pont, ahol az embernek szüksége van a változásra és egy kapaszkodóra, amiben hihet. Ekkor barátkoztam meg az ásványokkal és ekkor kezdtem el foglalkozni azok jótékony hatásaival. Persze sokan csak placebo-hatásnak tekintik az ásványok gyógyító erejét, én hiszem, hogy működik. Egyrészt azért, mert elhiszem, hogy működik.dsc02417.JPGRengeteg dolgot nem tudok még az ásványokról, nem ismerem még az összes típusát. Vannak kedvenceim, amelyeket szívesen viselek vagy elhelyezem a házunk különböző pontjain: 

Ametiszt

Mivel nagyon szeretem a lila színt, így nem véletlen, hogy ez az ásvány az első számú kedvencem. Készítettem belőle karkötőket, nyakláncokat, magam és mások részére is. Elsődleges gyógyhatásának a stresszoldást tekintik, nyugtató, depresszió ellenes hatású kő. A geódák álomszépek, amelyből kis darabkák több helyen megtalálhatók a házunkban, hiszen semlegesítik az elektroszmog nevezetű jelenséget. Annyi műszaki kütyü vesz körül minket mindenhol, amik még éjszaka is ott zúgnak, világítanak, ciripelnek, vagy csak egyszerűen eszik az áramot és zavarják a nyugalmunkat. Természetesen a kislányom kiságya végébe is került egy szebb darab. Fizikailag fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak neki, elsősorban migrénre ajánlják.dsc02416.JPG

Rózsakvarc

Ez az ásvány a szeretetet képviseli, így gyógyhatása a szívhez kapcsolódik, a szívcsakra köve. Megnyugtat, véd a negatív energiáktól. Vásárláskor vigyázzunk, sokszor rózsaszín fonalra fűzik a szemeket, hogy erősebb rózsaszínnek tűnjenek, gyakran hamisítják is. Az elérhető áron kapható rózsakvarc nem élénk rózsaszín, inkább fakó, sokszor tejfehér és az idő múlásával veszíthet színéből.dsc02419.JPG

Tigrisszem

Először akkor vásároltam tigrisszemet, amikor az életem olyan fordulóponthoz érkezett, amiben fontos döntést kellett hoznom valamiről. A tigris éles látásával asszociálva ez a kő segít minket tisztán látni, megérteni bizonyos dolgokat. Azóta is elő-előveszem, ha döntéshelyzet előtt állok, bízva abban, hogy segít mérlegelni, hogy melyik út a megfelelő számomra. Csodálatos mintája, metálos színe miatt ékszernek is gyönyörű. tigrisszem_szerk.JPG(Itt vásárolhatsz egyet magadnak.)

Ők a legfőbb favoritjaim, ám ezek mellett odavagyok a sötétvörös, vérszegénység ellen hatásos gránátért, a női bajokat orvosló holdkőért vagy a legerősebb gyógyhatással bíró hegyikristályért is. 

Mire figyeljünk az ásványokkal kapcsolatban?

1. Legyünk óvatosak, ha ásványt vásárolunk. Sok a hamisítvány a piacon, amelyek sokszor üvegből készülnek, máskor egy másik (olcsóbb) ásványt színeznek be, hogy drágábbnak tűnjön. Például a türkiz elég drága kategóriába tartozik, amit a piacon kaphatunk, az sok esetben színezett howlit. A citrin is ritka és ennél fogva drága ásvány, aminek alteregóját ametisztből vagy füstkvarcból állítják elő hevítéssel. A hegyikristályt a legkönnyebb talán hamisítani, hiszen szinte teljesen áttetsző ásvány. Bár ez utóbbi se nem ritka, se nem drága ásvány, mégis sokszor üveggel helyettesítik. Léteznek szintetikusan előállított ásványok is, ezek inkább szépek, mint hasznosak (ilyen például a barna csillámos napkő).

Ha ásványt veszünk, keressük a szemekben a zárványokat ("piszkokat"). Ezek pici elszíneződések, repedések. Figyeljük a gyöngyszemek furatát, különösen például a hegyikristálynál. A furat nem szokott teljesen színtelen lenni, hanem picit tejszerű. Az ásvány ára is súghat, a nagyon alacsony árak gyanúsak lehetnek. Ehhez azonban tájékozódjunk előre a neten, hogy a vásárolni kívánt ásvány ezzel foglalkozó szaküzletekben milyen áron mozog. Például egy közepes méretű akvamarin nyakékért kemény tízezreket elkérnek, hiszen ritka és drága kategóriába tartozó ásvány. 

2. Az ásványokat rendszeresen tisztítsuk. Az ásványok energiájukat a rezgéseikben hordozzák, amelyek bizonyos időnként "elkoszolódnak". Hogy feltöltsük őket energiával a legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy hideg, folyó csapvíz alá tesszük őket néhány percre. Ezután kitehetjük őket egy szép napsütéses napon a teraszra, ablakba, hogy a nap sugarai is töltögessék a kövecskénket. Kivételt képez ez alól a holdkő, amelyet teliholdnál kell töltenünk (ekkor nem ajánlott a viselése). Én a nepáli hangtálam segítségével tisztítom a köveimet. Érdemes vásárlást követően rögtön elvégezni ezt a folyamatot. Személyes javaslatom még annyi, hogy figyeljünk azokra az ékszerekre, amelyek fém díszítő köztes elemeket tartalmaznak, mert ezek a víztől elszíneződhetnek. Így mindig töröljük szárazra őket. 

3. Soha ne engedjük, hogy más megfogja az ásványainkat. Ezt egy kedves ismerősömtől tanultam. Az én ásványom az én energiámra, rezgésemre van hangolva. Ha egy másik ember - pláne, ha egy megkeseredett, negatív kisugárzású egyén - az ásvány ékszeremet "megfogdossa", a kő átveheti ennek az embernek a negatív energiáját, ami nekem nem tesz túl jót. Vigyázzunk a köveinkre és a "fogdosósokat" figyelmeztessük udvariasan, hogy örülünk, hogy tetszik, de "mindent a szemnek, semmit a kéznek". 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr9512371819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása