csupakreatív

csupakreatív

Egy falat nyár

2017. augusztus 11. - CsupaKreatív

A legtöbb ember mindenhonnan tárgyakat gyűjtöget, vagy mert még jó lesz valamire (és tényleg jó lesz) vagy mert valami emléket kapcsol hozzá. Egy nyaralás során is összegyűjtünk ezt azt, apró figurákat, kagylókat, köveket, papírdarabokat. Egyrészt mert szépek, másrészt haza akarunk vinni egy kis részt abból az élményből, amiben részünk volt. A szomorú a dologban az, hogy általában ezek a tárgyak egy dobozban porosodnak évekig hasztalan. Hát most nézzük, mit tehetünk, hogy ez ne így legyen. Készítsünk dekorációt ezekből a pici tárgyakból, ami nem csak szép dísze lehet a lakásnak, de mivel folyton szem előtt lesznek, akaratlanul is visszaemlékszünk általuk a nyári kalandokra. 

1. Befőttes üvegbe zárt emlékekimg_3172.jpg

Talán ez a legegyszerűbb és legszemélyesebb mind közül. Helyezzünk egy befőttes üvegbe kevés homokot, a nyaralás során összegyűjtött apróságokat és egy ott készült képet a családról, magunkról, gyermekeinkről. Végül felcímkézhetjük, hogy mikor és hol jártunk. 

2. Kagylók a dobozbansimple-seashell-shadowboxes.jpgÍme, láthatjuk, hogy a kagylók milyen elegáns környezetbe is kerülhetnek. Kár lenne egy doboz mélyére rejteni őket. Ilyen keretet mi is barkácsolhatunk otthon néhány léc és üveglapok segítségével, de biztosan megtalálhatók a boltokban is. (Hasonló keretet az esküvők homoköntő ceremóniáján láttam.) Még extrább lehet a látvány, ha a kagylók közé rejtett pici led izzókkal dobjuk fel a díszünket. 

3. Képkeret kagylókkal díszítvee750abac566b6fea8faf1218b62df41c.jpgA nyaraláson készült fotóinkat helyezzük olyan képkeretbe, amelyet magunk dekoráltunk az ott gyűjtött/vásárolt apróságokkal. Ez nem csak kagyló lehet, hanem más apró tárgyak, gyöngyök, pici kerámia figurák, szárított virágok, stb. Vegyünk egy natúr képkeretet majd ragasztópisztollyal rögzítsük a tárgyakat. És már kész is! 

4. Kavicsok szép ruhában10400857_912432315450190_5472314728391370520_n.jpgHogy egy kicsit elszakadjunk a kagylóktól, most lássuk, hogy a vízparton gyűjtött kövekkel mit kezdhetünk. Vegyünk pár szép, sima felületű kavicsot és díszítsük fel őket, hogy mutatósak legyenek. Ehhez akrilfestéket javaslok nagyon pici ecsettel és/vagy pontozó ecsettel festve. Egy szép üvegtálra helyezve (akár egy kis homokkal alatta) mehet is az asztal közepére!

5. Függő dísz5c6e38259f9bb24f2932495f739840f1--seashell-wind-chimes-the-pacific.jpgA főszerep ismét a kagylóké ebben a díszben. Az elkészítéséhez egy speciális eszközre, egy pici hobbi célra használható fúróra lesz szükségünk, hogy a kagylókat, csillagokat, sünöket átfúrjuk és így egy madzagra vagy drótra függesszük őket. Akasszuk a teraszra, ablakba vagy a bejárati ajtó felé, olyan helyre, ahol sokat láthatjuk majd. 

6. Hangulat-gyertyák kagylóhéjbanhandmade_gift_ideas_shell_tealights.jpgEzeket a pici kagylókat nem csupán saját dekorációs célra tudom elképzelni, de szívesen adnám ajándékba is. Olyan kis mutatósak. A gyertyaöntéshez szükséges viaszt és kanócot megtalálod egy jól felszerelt hobbi boltban, egyáltalán nem bonyolult az elkészítése. 

7. Ajtódísz/kopogtató a nyár hangulatábanproduct-original-40737-6507-1341394223-a842a67addbfbc6cd4c464c3162d79cb.jpgHa a bejárati ajtódra kerül egy ilyen dísz, tuti mindig rápillantasz a nyaraláson gyűjtött apróságaidra (emellett megmutathatod másoknak is). Javaslom, hogy hungarocell koszorú alapot használj és ragasztópisztolyt. Alaposan rögzítsd az akasztót, mert a dísz nem lesz pillekönnyű. 

8. Elegáns dísz gyertyákkal1400959313926.jpegHelyezd a kagylókat pici homokba egy mini akvárium jellegű üveg edénykébe és tegyél hozzá gyertyákat a hangulat fokozása végett. Az üveg edényeket keresd virágnagykereskedésekben, de akár az ikea-ban is kifoghatsz hasonló darabokat. Ugye milyen egyszerű és mutatós?

Íme az én díszeim.dsc03318.JPGdsc03319.JPG

Sajnos ezek a kagylók nem saját gyűjtésből származnak, mivel a pár évvel ezelőtti horvátországi nyaralás során szinte egyáltalán nem találtunk kagylókat. Kárpótlásként a párom vett nekem egy hatalmas tál kagylót. Vártam három évet, mire kitaláltam, mit kezdjek velük. 

Plusz tippek:

A kagylók alá magunk is készíthetünk színes "homokot". Vegyünk a boltban nagyon finom szemcsés, szép fehér sót. Öntsünk ki belőle egy műanyag tálkába, adjunk hozzá pár csepp akrilfestéket és egy műanyag kanállal keverjük-kavarjuk addig, míg a festékcsomócskák eloszlanak. Többféle színű homokot rétegezve különleges díszeket készíthetünk. Állítólag a technika működik temperával is, ezt én még nem próbáltam.

A tengeri dekorációhoz nagyon jól passzolnak a natúr színek és anyagok. Használjunk natúr kötözőket, fa eszközöket, gombokat, juta szalagot. A víz hangulatát idéző kék szín is nagyon feldobja díszeinket, az enyémen masnik formájában jelenik meg. Azt, hogy hogyan tudsz hasonló masnikat készíteni, itt meglesheted. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr2412739622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása