csupakreatív

csupakreatív

Esküvő DIY-módra

2017. március 12. - CsupaKreatív

Habos, hófehér ruha, sokemeletes torta, násznéphez és helyhez illő zene, vőfély/ceremóniamester és a vacsora. Talán ezek egy mai esküvő kulcsfontosságú elemei. És persze, amivel először a vendégek szembetalálják magukat és jócskán emelheti az est színvonalát... a dekoráció.

Az esküvői oldalakat böngészve azt láttam, hogy egyre többen szeretnék saját maguk dekorálni az esküvőjüket. Hogy milyen okból teszik ezt? Talán mert szeretnék kicsit egyedivé, sajátjukká varázsolni azt a helyszínt, ahol életük egyik legemlékezetesebb napja zajlik majd. Készülődés közben ráhangolódnak a napra, na meg persze idegeskednek is elég sokat, hogy időben elkészülnek-e mindennel, de biztosan élvezik a folyamatot.  Mások talán anyagi megfontolásból is a DIY-esküvő mellett döntenek, hiszen egy esküvői dekorációval foglalkozó cég súlyos százezreket is elkér a munkájáért. A saját készítésű díszek ennek az árnak a töredékéből kihozhatók, az esemény után pedig kis szerencsével eladhatjuk azokat egy másik jegyespárnak. 

Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy mik azok, amiket könnyedén elkészíthetünk mi magunk is az esküvőnkre.

1. Asztaldíszek

Nem kell az asztaldíszek esetében feltétlenül élővirágra gondolni. Persze, nagyon szépek a vágott virág csokrok a díszített asztalokon, de helyettesíthetők szalagból készített virágokkal, mécsesekkel, dekorgömbökkel és manapság csodálatos és élethű művirágokat lehet kapni a virágnagykereskedésekben. Alapként szolgálhatnak bébiételes üvegek, pici vázák, borospoharak, virágdobozok vagy bögrék. 

elegant-frilled-wedding-balloon-centerpiece-1.jpg

rustic-wooden-box-centerpiece-by-chicago-wedding-florist-life-in-bloom-at-the-danada-house.jpg

05da04dd18be1d32eae3ddc6685b530e.jpg

9989252_orig.jpg

centerpiece-2.jpg

cheap-easy-diy-wedding-centerpieces.jpg

2. Csüngő díszek

A plafonon átívelő drapériák helyett használhatunk sok-sok csüngő dekorációt. Ezek lehetnek virággömbök, úgynevezett méhsejtpapírból készített gömbök, szalvétából hajtogatott pompomok, virágfüzérek vagy lampionok. 

4813la.jpg

done-i1.jpg

original_pastel-wedding-paper-ball-collection.jpg

8fb6c83494dbed8fc0c00182986361d1.jpg

bda266ac3b65ac5184c99f0190b7b486.jpg

3. Ültetőkártyák, asztalszámok és menükártyák

A kézzel írt ültetőkártyák és menükártyák számomra sokkal jobban tetszenek, mint a géppel nyomtatott társaik. Ezeket a kellékeket is jóval kisebb költség ráfordításával készíthetjük el mi magunk, mintha készíttetjük valakivel. Alapként gyönyörű mintás, csillogó kartonok kaphatók papír- és hobbiboltokban, amiket díszíthetünk szalagokkal, csipkével, gyöngyökkel, strasszokkal vagy másféle színű kartonból formalyukasztó segítségével kivágott formákkal. A felirat elkészítéséhez a tollak és filcek kínálata is végtelen. Csak kalkuláljunk bele a keretbe néhány rontott darabot. Természetesen eltérhetünk a papír alapanyagtól is, akkor még különlegesebb lesz az ültetőkártyánk. 

e3110207ca12715e77f9dcd29d371e15.jpg

img_5529.jpg

original_luxury-paper-flower-place-name-cards.jpg

pin10.jpg

4. Köszönetajándékok

Manapság minden jegyespár igyekszik köszönetét kifejezni a megjelent vendégeknek egy kis aprósággal. Folyton új ötletek és trendek jelennek meg ezen a téren is. Legnépszerűbbek a mini szappanok, cukorkák, mézeskalácsok, pici üvegbe töltött méz vagy alkoholos italok. Ha a szappanfőzésbe nem is mer mindenki otthon belevágni, de egy egyszerűbb bonbont vagy pralinét, mézeskalácsot akárki tud készíteni. A mézes és pálinkásüvegekhez az alapot érdemes üvegnagykereskedésekben kutatni, amelyet megtöltünk majd kedvünkre díszíthetünk, dekorálhatunk. 

hero-open-uri20130325-2-15pzv9o.jpg

hjdetails-20.jpg

415464eb9a9f2b9776cdbd2c032b0a11.jpg

515932cdc1c8c74ec68943e8f8f829e3.jpg

cheree_berry_monograms.jpg

Persze a lista itt nem ér véget. Ügyesebb menyasszonyok akár a meghívókat, saját csokrukat és leendő férjük kitűzőjét is elkészíthetik. Érdemes nézelődni, böngészgetni, ötleteket elcsenni és átgyúrni. Ne feledjük, hogy a dekoráció megválasztásakor igazodnunk kell a helyszín hangulatához, saját magunk és az esküvőnk stílusához. A legfőbb tanácsom már csak annyi, hogy akik maguk díszítik az esküvőjük helyszínét, kezdjék el időben a készülődést, hogy élvezettel készíthessenek el minden dekorációs elemet, ne idegeskedjenek az utolsó hetekben. 

Jó kreatívkodást!

A bejegyzés trackback címe:

https://csupakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr2212281417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása